Annemieke de Jong

pr 3 Annemiek de Jong svdk Annemieke de Jong is de drijvende kracht achter de Stichting, zij richtte de stichting op tijdens haar studie omdat zij zelf aan den lijve ondervonden heeft dat er voor studerende moeders weinig steun is.

Zij combineerde de 2 Hbo studies Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en Culturele Maatschappelijke Vorming. En studeerde in 2008 af op haar eigen onderzoek: ‘Studerende Moeders’ tijdens een presentatie bij het Ministerie OCW. Met haar ANBI stichting en informatieve platform studerendemoeders.nl heeft zij de studerende moeders een stem gegeven, wist zij het onderwerp op de politieke agenda te krijgen en zorgde voor een wetswijziging ten gunste van zwangere studenten in het hoger onderwijs. Ook ontwikkelde zij een effectieve aanpak tegen uitval en een methode voor de begeleiding van jonge en alleenstaande moeders in de toeleiding naar school en/of werk. En gericht op een evenwichtige verdeling van studie/stage/werk, zorg en privéleven.

In slechts twee jaar tijd na de start van de stichting wist zij ruim 6000 studerende moeders en jonge moeders te begeleiden naar school waarbij zij voortijdig schooluitval wist te voorkomen.

Al ruim 10 jaar zet zij zich in voor het verbeteren van de positie van studerende moeders en pleit zij voor een landelijk eenduidig beleid of wettelijk beschermend kader voor onder meer goede randvoorzieningen en verlof regelingen.

Hiermee is Annemieke de expert op het gebied van studerende moeders en geeft dan ook graag lezingen, workshops, trainingen en adviezen aan moeders en diverse organisaties.
Voor haar inzet heeft zij reeds diverse prijzen en nominaties in ontvangst mogen nemen.

Volg Annemieke;
Twitter
LinkedIn

Annemieke de Jong kun je vragen als coach, trainer, adviseur, inspirator of projectleider.
Zij is eveneens gecertificeerd matrix- en vitaliteitscoach en geregistreerd bij de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV Nederland). De beroepsvereniging voor therapeuten, coaches en trainers die beroepsmatig betrokken zijn bij vitaliteit en deze vorm van complementaire zorg in zijn of haar werkmethodiek integraal benadert. Hierdoor is het mogelijk dat consulten geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar, afhankelijk van de aanvullende polis. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar, daarbij zijn onderstaande codes van belang. Op de website http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/integrale-therapie vind je een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Logo VIV
De landelijke AGB code is: 90-049248
De landelijke AGB praktijkcode is: 90-059656
Ingeschreven bij de VIV onder registratienummer: 1907798