Crowdfunding actie voor studerende moeders

Studiefinanciering staat aangeduid als een toereikende en voorliggende voorziening maar in de praktijk pakt dat vaak anders uit voor jonge, veelal alleenstaande, moeders. Daarom helpen wij met ons steunfonds en Smart Mama Coachprogramma ieder jaar weer een hoop moeders die anders niet naar school hadden gekund en in de uitkering hadden gebleven.
Lees hier het verhaal van Joyce:

Dit is Joyce met haar twee kinderen van 2 en 1 jaar. Zij heeft altijd de ambitie gehad om kraamverzorgende te worden maar door de komst van haar kinderen heeft zij de opleiding nooit eerder kunnen volgen en belande uiteindelijk in de uitkering.

Joyce wilt niets liever dan uit de uitkering komen en dan graag op de meest duurzame manier namelijk door weer naar school te gaan:

Zonder diploma is het moeilijk om eruit te komen, want dan kom je uit bij ongeschoold werk en dus laagbetaald werk. Op die manier blijf ik dan altijd afhankelijk van de gemeente maar ik wil op eigen benen staan, mijn kinderen een betere toekomst kunnen bieden en economisch zelfstandig zijn”.

Iedereen weet dat studiefinanciering geen vetpot is, maar helemaal als je ook nog de zorg hebt voor een of meerdere kinderen. En door de zorgverplichting in combinatie met een bol opleiding van 5 dagen in de week blijft er vrijwel geen mogelijkheid over om daarnaast ook nog middels een bijbaantje wat bij te verdienen. De studiefinanciering is voor hen vaak niet toereikend genoeg.

Zoals ook in het geval van Joyce, zij kan haar studieboeken van ruim € 360,- en het schoolgeld €1137,- (studiejaar 2017-2018 MBO) niet betalen.

Het zou zonde zijn als zij enkel hierdoor niet naar school kan en dus niet de uitkering uit kan stromen.

Dat willen we dan ook middels deze crowdfunding actie voorkomen!

HELP MEE!
Laten we de studerende moeders zoals Joyce steunen in het streven naar economische zelfstandigheid! Help Joyce het geld bij elkaar te krijgen middels deze crowdfunding actie!
Alle beetjes helpen!

Doneren kan rechtstreeks: Iban NL82RABO0118930958
Of via stichting Geef.nl :  https://www.geef.nl/externalMod.php?gd=4976&taal=nl_NL

Stichting Steunpunt Studerende Moeders heeft een ANBI status en is daardoor een erkend goed doel. Een donatie aan ons is daarom fiscaal aftrekbaar!

Joyce neemt deel aan het Smart Mama Coachprogramma via de gemeente Leeuwarden.
Overige gemeenten kunnen zich bij het Steunpunt melden om zodoende ook een SMCprogramma in de eigen gemeenten op te starten, op die manier kunnen we veel meer moeders helpen!

Joyce wist niet zo goed hoe een opleiding te combineren met twee kinderen, zowel financieel maar ook in praktische zin. Zij zag er dan ook erg tegen op. Hiervoor heeft Joyce via de gemeente Leeuwarden het Smart Mama Coachprogramma gevolgd. Zij weet nu wat zij wilt en hoe ze dit kan gaan aanpakken. Haar coach Annemieke de Jong heeft haar geholpen met alles uit te zoeken en hoe zij een evenwichtige verdeling kan maken tussen studie/stage, zorg en privéleven. Annemieke blijft haar hierbij ook tijdens de opleiding nog coachen om uitval te voorkomen.
Zo weten we zeker dat het geld terecht komt daar waar het voor bedoeld is!

Reageren? Wil je mee denken of ook iets delen? Plaats het hier!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.