Gratis (thuis)opleiding of cursus volgen

Gratis een diploma, certificaat of EVC certificaat behalen? Ja dat kan nu met de scholingsvoucher van het UWV!

Iedereen die een arbeidsovereenkomst heeft of werkzaam is als zelfstandige kan tot eind 2017 in aanmerking komen voor de scholingsvoucher van het UWV. Ook mensen met een WW of IOW uitkering kunnen hiermee een fikse korting of zelfs geheel gratis een opleiding of cursus volgen t.w.v. max. € 2500,- . Zolang je maar een opleiding of cursus gaat volgen in de richting van een kansberoep.

De scholingsvoucher kun je aanvragen bij het UWV. Om in aanmerking te kunnen komen voor de scholingsvoucher van het UWV dien je onder meer je CV op werk.nl te plaatsen en moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je ontvangt een WW-uitkering of een IOW-uitkering, je hebt een arbeidsovereenkomst of je werkt als zelfstandige; én
  • De opleiding, cursus of het beroep waarvoor je de opleiding wilt gaan volgen, is opgenomen in de Kansberoepenlijst (doc, 130 kB).
  • Of je wilt met een ervaringscertificaat (EVC) bewijzen dat je geschikt bent voor werk bij een toekomstige werkgever.

Waar je de opleiding of cursus wilt gaan volgen mag je zelf weten. Dit kan dus ook een thuis opleiding zijn.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gratis thuis-opleidingen via de LOI, Scheidegger  NHA of NTI

We noemen maar paar voorbeelden, kijk in de kansberoepenlijst voor meer opties. Maar je kunt de scholingsvoucher ook gebruiken voor een van de erkende MBO beroepsopleiding richting zorg en welzijn bij Capabel. Waar je bij een reguliere ROC school 3 of 4 jaar doet over een MBO3 of MBO4 opleiding, kun je bij Capabel in 1 jaar volgen! En heeft ook nog eens een zeer flexibel opleidingsprogramma waarbij je 1 dag in de week naar school gaat en 3 dagen stage loopt. Tot in tegen stelling van de andere genoemde particuliere onderwijsinstellingen kun je voor de MBO opleidingen van Capabel ook gebruik maken van studiefinanciering, mits je niet ouder bent dan 30 jaar.

Klik hier voor meer informatie over de scholingsvoucher en hoe deze aan te vragen. 

Reageren? Wil je mee denken of ook iets delen? Plaats het hier!