Hoe studerende moeders neergezet worden

Ophef over seksistisch Groninger studentenkrant met ‘vagina pagina’

Dit is hoe studerende moeders en tienermoeders worden neergezet door de Groningse studentenkrant. En op deze manier in verband worden gebracht/ geassocieerd met een tienermoeder op de voorpagina uit het TV programma ‘vier handen op een buik‘ met daarop de tekst Studerende moeder:


PicMonkey Collage

De krant had een interview met de studerende moeder Dagmar (21) aan de universiteit die na 6 weken na haar bevalling alweer in de collegebanken zat. Zoals Dagmar ook uitlegt hebben vrouwelijke studenten geen officieel wettelijk recht op zwangerschapsverlof. Dit is juist hetgeen waar het Steunpunt Studerende Moeders voor pleit; een landelijk eenduidig beleid en wettelijk kader mét recht op een zwangerschapsverlof regeling. De manier waarop dit artikel is gepubliceerd schoot bij menig studerende ouder in het verkeerde keelgat en zorgde voor de nodige reacties, zie hier:

Op Facebook van studerende moeders én studerende vader ;

reacties op facebook

En mbo moeder Meriem reageerde op een artikel van universonline als volgt:
reactie Meriem Sabiq

Reacties op Twitter van zowel studerende moeders als organisaties voor emancipatie/vrouwenrechten en professionals, social werkers die werkzaam zijn met jonge moeders:

vrouwenraadnl en annemiek

Naamloos

 

 

 

 

 

 


Vuistregel studentenkrant

De volledige voorkant van de krant zie je hier , het interview met Dagbmar lees je hier en op de laatste pagina lees je in vervolg over de tienermoeder uit het TV programma ‘vier handen op een buik‘.

Omdat de huidige praktijk voor studerende moeders en zwangere studenten mogelijk in strijd is met Europese en internationale wet- en regelgeving, is in samenwerking met ondermeer Clara Wichmann Proefprocessenfonds en PILP, (Public Interest Litigation Project) een onderzoek gestart en deden we eerder ook een oproep.

 

 

 

Een gedachte over “Hoe studerende moeders neergezet worden

  1. Pingback: Tienermoeders & Studerende Moeders - Studerende Moeders

Reageren? Wil je mee denken of ook iets delen? Plaats het hier!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.