Leen laptop

Laptop coachtoolEen laptop of computer is tegenwoordig niet meer weg te denken als je een opleiding (gaat) volgen. Voor sommige opleidingen is het zelfs verplicht, anders kun je niet deelnemen aan de opleiding.
Desondanks studiefinanciering en kinderopvangtoeslag beschikken met name jonge en alleenstaande moeders die met een opleiding starten, niet over voldoende middelen om zelf een laptop aan te schaffen.

(Aankomende) studerende moeders kunnen hiervoor geen aanspraak maken op de participatie of minima voorzieningen omdat zij onder de WSF vallen. Echter blijkt studiefinanciering voor hen niet altijd toereikend.

Daarom hebben wij het project ‘Leenlaptop’ in het leven geroepen.
Jonge en alleenstaande moeders die deelnemen aan het Smart Mama Coachprogramma (een innovatief coachtraject wat gericht is op de toeleiding naar school/werk) kunnen via Stichting Steunpunt Studerende Moeders een laptop lenen zodat zij met een goede start aan de opleiding kunnen deelnemen.

Hiervoor wordt een leen overeenkomst afgesloten waarin wordt vast gelegd welk bedrag zij per maand wel kunnen betalen. Dit bedrag wordt vervolgens voor hen opgespaard zodat zij op een gegeven moment zelf een laptop kunnen aanschaffen. Indien de geleende laptop niet beschadigd is bij inlevering, ontvangen zij het opgespaarde geld retour en kan de leenlaptop weer aan een andere aankomende studerende moeder uitgeleend worden die dit nodig heeft.

Het project ‘Leenlaptop’ is mede mogelijk gemaakt door Scholten Awater. Het bedrijf doneerde hiervoor een aantal laptops met de nodige voor geïnstalleerde software pakketten aan de Stichting. Zie ook het (pers)bericht:  ‘Kansen voor studerende moeders dankzij laptops‘.