Voor scholen

Wij kunnen voor mbo, hbo en wo onderwijsinstellingen een interessante samenwerking partner zijn als het gaat om het versterken van het studiesucces en voorkomen van uitval.

Zo kunnen wij intern workshops en trainingen verzorgen. Studerende moeders en zwangere studenten kunnen wij begeleiden aan de hand van ons eigen ontwikkelde reeds effectief bewezen methodiek.

En werkt u bijvoorbeeld al met een checklist en/of protocol ten aanzien van zwangerschap en studerende moeders? Wij kunnen u hierbij adviseren en denken graag met u mee.
Het is belangrijk dat wanneer u hiermee werkt, deze instellingsbreed is geïmplementeerd, niet gebonden is aan een leeftijdgrens en getoetst is aan de gelijkheidswetgeving. Op de pagina richtlijnen en verdragen hebben we een aantal juridische achtergrond en richtlijnen op een rijtje gezet.

Wij hebben ervaring in het opstellen van checklisten, protocollen en handvatten ten aanzien van zwangerschap en studerende moeders. Zo is in ons portfolio te zien dat wij eerder een protocol ontwikkelde voor de Hogeschool Rotterdam.

Coaching & peercoachprojecten
Ook hebben wij ruime ervaring in het opzetten en coördineren van peercoach projecten binnen de instelling waarbij wij als erkend leerwerk bedrijf studerende moeders kunnen opleiden tot coaches aan de hand van de Smart Mama methode. Kijkt u hiervoor ook in ons portfolio.

Samenwerken
Samen kunnen wij de krachten bundelen ten einde uitval te voorkomen en het studiesucces te doen versterken.
Een samenwerking kan interessant zijn voor de in en output financiering.
Waarbij wij eveneens stage dan wel leerwerk plekken zouden kunnen creëren.

Link verwijzing opnemen in school brochures & website
De informatie voorziening voor zwangere studenten en studerende moeders is nog tamelijk versnipperend. De website studerende moeders is hét platform voor en door studerende moeders met alle relevante informatie en laatste nieuws omtrent het combineren van studie en zwangerschap/ouderschap. Het is aan te bevelen een link verwijzing op te nemen op de eigen website om studenten te kunnen attenderen op dit informatieve platform. Al vele instellingen zijn u voorgegaan.

Poster flyer foto