Portfolio

Wij werken graag nauw samen met onze opdrachtgevers en spreken dan ook liever over partners.
Op deze pagina hebben wij enkele opdrachten of samenwerkingsprojecten voor je uitgelicht om te laten zien wat wij (reeds hebben) kunnen betekenen.

 

logo hogeschool rotterdamHogeschool Rotterdam
Periode 2007 – 2013

In opdracht van de Hogeschool Rotterdam is Annemieke de Jong vanuit de Stichting Steunpunt Studerende Moeders gedurende een aantal jaar ingezet als projectcoördinator/manager en is zij de grondlegger van het huidige peercoachproject ‘studerende ouders aan zet’ (voorheen samenwerkingsproject Steunpunt Studerende Moeders HR). Hier hield zij zich bezig met de opzet en coördinatie van het project, het opleiden van de peercoaches, de opzet en uitvoering van de workshops en als studieloopbaancoach verzorgde zij eveneens het intern spreekuur voor studenten met (a.s.) kinderen binnen de HR, met als doel het studiesucces te versterken en uitval te voorkomen.

Daarnaast hebben wij in 2012 een beleidsprotocol ontwikkeld voor de Hogeschool Rotterdam over hoe (juridisch) om te gaan met zwangerschap en ouderschap onder studenten en deze succesvol te begeleiden.

logo loshbo

Landelijke Organisatie van Studentendecanen HBO (vereniging)
Periode 2009-2010

Voor het LOS HBO hebben wij een presentatie verzorgd over zwangerschap tijdens studie en studeren met een kind. Ook hebben wij workshops verzorgd voor decanen in het HBO over de wet en regelgeving rondom studerende ouders en hoe om te gaan met zwangerschap en ouderschap tijdens studie.

 

logo inhollandHogeschool Inholland
Periode studiejaar 2011-2012

In samenwerking met Hogeschool Inholland verzorgde Stichting Steunpunt Studerende Moeders gedurende een studiejaar lang workshops, een wekelijks spreekuur en de begeleiding voor studenten met (a.s.) kinderen binnen Hogeschool Inholland, locatie Rotterdam, met als doel het versterken van het studiesucces en het voorkomen van uitval.
Ook voor andere locaties van Inholland, zoals Amsterdam hebben we workshops verzorgd.
Zie hier ook het artikel op de website van Inholland.

logo spijkenisse gemeenteGemeente Spijkenisse / Nissewaard
Periode 2009 & 2010

In opdracht van de gemeente Spijkenisse heeft het Steunpunt Studerende Moeders diverse workshops georganiseerd (in het kader van activering en toeleiding) voor de bijstandsmoeders en jonge moeders woonachtig in deze gemeente.
Daarnaast heeft het Steunpunt advies uitgebracht ten aanzien van het gemeentelijk beleid wat geresulteerd heeft in voorzieningen voor studerende ouders.

 

HS Leiden logoHogeschool Leiden
lerarenopleiding Omgangskunde – studieloopbaanbegeleiding lesmodule ‘zwangerschap/jong ouderschap in het MBO’.
Periode 2014

In het kader van studieloopbaanbegeleiding heeft Annemieke de Jong een lesmodule verzorgd ‘zwangerschap en jong ouderschap in het MBO’, voor de leraren in spé ofwel studenten van de lerarenopleiding omgangskunde aan Hogeschool Leiden.

 

FNV Vrouw logoFNV Vrouw
Periode Huidig – samenwerkingspartner

Met FNV Vrouw werken we al jaren met regelmaat samen, we trekken gezamenlijk op in het kader van lobby en of projecten. Afgelopen internationale vrouwendag 2015 heeft het Steunpunt Studerende Moeders in opdracht van FNV Vrouw tijdens het FNV Vrouwenfestival advies en coaching-sessies verzorgd.

 

logo emmen gemeenteGemeente Emmen
Periode huidig

Al een aantal jaar verzorgd het Steunpunt Studerende Moeders in samenwerking met en in opdracht van de gemeente Emmen diverse workshops voor jonge moeders woonachtig in deze gemeente. Na een succesvolle pilotzijn we in 2014 gestart met het Smart Mama Coachprogramma project in de gemeente Emmen en Coevorden. Hiermee zijn we in 2015 genomineerd voor de Lies van Urk Emancipatie prijs en hebben we de tweede Movisie Participatieprijs gewonnen. Movisie heeft een filmpje gemaakt over het Smart Mama Coachprogramma en onze aanpak is genoemd in het filmpje van Leerplicht RMC Zuid Oost Drenthe, beiden filmpjes zijn te zien op ons Youtube kanaal studerendemoedersTV →

 

logo ministerie szwMinisterie SZW, Ministerie OCW
Periode 2015

Het Steunpunt Studerende Moeders heeft in opdracht van en in samenwerking met logo ministerie ocwhet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bijdrage geleverd (voornamelijk in de vorm van kennis) aan de ontwikkeling van een webtool voor alleenstaande ouders die willen studeren. Met deze webtool is aan de hand van enkele vragen, te zien welke financiële regelingen en voorzieningen van toepassing (kunnen) zijn.

Symposium en samenwerkingsproject ‘Meldpunt Bijstand en studie’
Een samenwerkingsproject van Stichting Steunpunt Studerende Moeders, Arme Kant van Nederland/ EVA en FNV Vrouwenbond:  http://www.armekant-eva.nl/eva/bijstandenstudie-symposium.html