Het leenlaptop project

Laptop coachtoolEen laptop of computer is tegenwoordig niet meer weg te denken als je een opleiding (gaat) volgen. Voor sommige opleidingen is het zelfs verplicht, anders kun je niet deelnemen aan de opleiding.
Desondanks studiefinanciering is het budget voor studerende moeders vaak niet toereikend om een laptop aan te schaffen.

(Aankomende) studerende moeders kunnen hiervoor geen aanspraak maken op de participatie en minima voorzieningen van de gemeenten. Omdat zij onder de WSF vallen en niet onder sociale zaken. 

Daarom hebben wij het project 'Leenlaptop' in het leven geroepen.
Jonge en alleenstaande moeders die deelnemen aan het Smart Mama Coachprogramma kunnen via Stichting Steunpunt Studerende Moeders een laptop lenen zodat zij met een goede start aan de opleiding kunnen deelnemen.

Hiervoor wordt een leen overeenkomst afgesloten waarin wordt vast gelegd welk bedrag zij per maand kunnen betalen. Dit bedrag wordt vervolgens voor hen opgespaard waarmee zij zelf een laptop kunnen aanschaffen. Indien de geleende laptop niet beschadigd is bij inlevering, ontvangen zij het opgespaarde geld retour en kan de leenlaptop weer aan een andere aankomende studerende moeder uitgeleend worden die dit nodig heeft.

Het project 'Leenlaptop' is mede mogelijk gemaakt door Scholten Awater. Het bedrijf doneerde hiervoor een aantal laptops met de nodige voor geïnstalleerde software pakketten aan de Stichting. 

Doneer een laptop

Heb jij nog een laptop die je niet meer gebruikt of gaat u als bedrijf nieuwe pc's en laptops aanschaffen, schenk de oude laptops dan aan Stichting Steunpunt Studerende Moeders en mail ons!